Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Met de glimlach op het gezicht

Forest afdeling van Gosselin Logistics sluit belangrijke samenwerking af 

Deurne (België), December 2023 - Net voor de eindejaarsperiode van 2023 valt er voor Prime Forest, Treecraft, Solid Doors én Gosselin nog een heerlijk geschenk uit de lucht. Een pracht van een samenwerking tussen de ondernemingen werd bekrachtigd. De komende jaren zullen de ondernemingen van Treecraft, Prime Forest en Solid Doors samenwerken met Gosselin om de diverse logistieke stromen tot in de puntjes te laten verlopen. 

Gosselin Logistics en bij uitbreiding de Forest afdeling van Manager BU Forest Products Geert Nielandt gaat de komende jaren het transport, de opslag van plywood en deuren en de logistieke afhandeling inclusief value added services van de 3 ondernemingen verzorgen: “We gaan er alles aan doen om dit traject naadloos te laten verlopen,” zegt operationeel verantwoordelijke Wendy Van den Bosch. “Van boomstammen over gezaagde halffabricaten tot afgewerkte deuren. Wij gaan er met onze expertise vol tegenaan om er voor alle partijen een succes van te maken. Met onze online tracing zullen we onze partner dan ook een verdere verbetering van hun klantenservice kunnen bieden.” 

“Wij willen van onze kant vooral optimaal gebruik maken van de capaciteiten van Gosselin Logistics. Hun expertise op het vlak van logistieke know-how van houtproducten boezemt ons bijzonder veel vertrouwen in,” vervolledigt David Holvoet, eigenaar van Treecraft, Solid Doors en Prime Forest. “We zijn er dan ook van overtuigd dat een verregaande consolidatie van activiteiten versterkend kan werken voor beide partijen.” 

 

Prime Forest, Treecraft, Solid Doors & Gosselin
Jarenlange samenwerking 

“Dit is niet alleen een zakelijke overeenkomst, maar we onderschrijven hiermee ook de waarden van onze onderneming inzake lange termijn relaties,” zegt David vastberaden, “25 jaar samenwerken nu ook kunnen vastleggen in de vorm van een échte fundamentele samenwerking, voelt toch aan als een volgende stap richting een nóg betere klantenservice.” 

“We verwerkten de stammen van Prime Forest al via onze terminal in Deurne, maar daar komt nu een aanzienlijk volume bij van de twee andere ondernemingen, plus de exclusiviteit over de stammen,” besluit een zichtbaar tevreden Geert. 

De exacte grootte van de samenwerking is vooralsnog niet helemaal duidelijk volgens beide heren, maar dat het niet zal gaan over een paar containers per maand is evident. Beide ondernemingen verwachten dan ook een groei te noteren onder meer dankzij de samenwerking. 

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 975 that generates more than 450 million euros in turnover. 

BayWa r.e. en Gosselin

First container of 950 marks the start of the collaboration between BayWa r.e. Solar Trade and Gosselin

Like the laying of a foundation stone, the arrival of the first container of solar panels marks the new cooperation between BayWa r.e. Solar Trade and Gosselin. To achieve the storage of some 950 containers per year, Gosselin expanded its customs license from just its own warehouses to external warehouses.
Opwaardering Albertkanaal

Nog meer inzetten op binnenvaart

De opwaardering van het Albertkanaal is bijna voltooid. De ophoging van de bruggen en verbreding van het kanaal zorgen dat vierlaags containervaart voor DV containers voortaan mogelijk wordt. Ook voor Gosselin is dit goed nieuws aangezien Logistics zwaar inzet op de binnenvaart als transportmiddel.
Wood storage

Gosselin Logistics offers quick storage solution

Antwerp Cargo Movers, recently acquired by Gosselin, needed an urgent solution to store 900 cubic meters of wood for their customer. Gosselin and Pasec Port came to their aid, resulting in an efficient collaboration between all three companies.