Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Geen uitzonderlijk vervoer is te uitzonderlijk voor Gosselin

Een onderneming die zichzelf als een ‘360° logistics partner’ profileert, is het aan haar stand verplicht ook uitzonderlijk vervoer aan te bieden. Bij Gosselin staat de afdeling Heavy in voor deze taak onder het motto ‘een uitzonderlijke service voor een uitzonderlijke lading’. Het aanbod omvat verder nog industriële forwarding, Pilots & Permits’ en event logistics. Steven Van Ael (planner bij Heavy Pilots & Permits) gunt ons een blik op deze niet alledaagse activiteit.

(written by KMOinsider)

De afdeling Heavy kan terugvallen op ruim 40 jaar ervaring. Het team van inhouse-experten staat 365 dagen per jaar de klok rond stand-by om totaaloplossingen uit te dokteren voor elke projectlading. Globale spelers waarderen de no-nonsensementaliteit, de inzet en de toewijding van de mensen bij Heavy. De Gosselin-afdeling streeft op haar beurt naar een best-in-class dienstverlening, gebaseerd op uitmuntendheid, luisterbereidheid en vertrouwensrelaties op de lange termijn.

Heavy
Heavy Pilots & Permits

Steven Van Ael richt de spotlights op Heavy Pilots & Permits. Dat is de grootste Belgische speler in het organiseren van uitzonderlijke transporten. “Uitzonderlijk vervoer is een nichemarkt met specifieke vereisten op het gebied van mensen en middelen. Wij beschikken over ervaren en gecertificeerde begeleiders. Zij maken gebruik van onze moderne begeleidingswagens. Het team heeft ook de nodige knowhow in huis over alles wat wetgeving en vergunningen betreft. Maar de grootste troef schuilt wellicht in de unieke kennisbank, die we gedurende tientallen jaren opbouwden. Kortom, de som van de delen (rollend materieel, goed opgeleide begeleiders, juridische kennis en een nooit aflatende aandacht voor het wegennet en de wegenwerken) leidt tot een vrijwel ongeëvenaard resultaat.

Uitzonderlijk vervoer van windmolens

De klantenkring van Heavy telt heel wat nationale en internationale transporteurs. Zij vervoeren silo’s, grote kisten, volledige machines… “De voorbije jaren doen de producenten van windmolens steeds vaker een beroep op onze diensten. Zij betrekken ons bij elke stap van het traject, van de studiefase van de exploitant tot de uiteindelijke oplevering.” Die markt evolueert snel. Waar de gemiddelde afmeting van een wiek 50 meter bedroeg, loopt dit vandaag op tot 110 meter. De expertise en de logistiek van Heavy groeit mee… “...maar de wegeninfrastructuur is nog steeds dezelfde,” zucht Steven. “Vorig jaar haalden we nog het nieuws met een project voor producent Storm. We konden de locatie niet bereiken via de lokale aanrijroutes. In samenwerking met alle betrokken partners slaagden we erin een spraakmakende oplossing te vinden: alle molendelen van op de site overladen!”

Het belang van een totaalservice

Tijdens het uitzonderlijk vervoer spelen de begeleiders een belangrijke rol in het veilig ter bestemming brengen van de lading. Maar het zwaartepunt van de taak ligt bij het vooronderzoek. Het team tekent de optimale route uit, vraagt vergunningen aan, overlegt met de ordediensten, volgt eventuele werken onderweg op, gaat na welke obstakels tijdelijk moeten weggenomen worden (denk aan verkeerslichten en -borden), kijkt daags voordien of er geen wijzigingen plaatsvonden... De jarenlange samenwerking met de overheden, politie, leveranciers en klanten betekent daarbij een grote meerwaarde. Heavy Pilots & Permits legt met andere woorden ieder stukje van de puzzel op de juiste plaats. “Elke dag (of beter: nacht) 30 tot 40 uitzonderlijke transporten in België en de buurlanden tot een goed einde brengen, dat lukt alleen dankzij een gedreven en gemotiveerd team,” geeft Steven nog mee.

Zoekt u een partner die totaaloplossingen biedt voor uitzonderlijk vervoer? Neem dan contact op met Gosselin en verneem wat wij voor u kunnen beteken.

 

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 800 that generates more than 350 million euros in turnover. 

Schelde Exotech

Partnership with Schelde Exotech puts on weight

Gosselin has been transporting large industrial components for Schelde Exotech for years. Now that the company is moving to a new location, the weight restrictions no longer apply, and Gosselin is looking forward to new possibilities.
Flexibiliteit

Flexibiliteit zit Gosselin in het bloed

Om commercieel succesvol te zijn, moet een onderneming de nodige flexibiliteit aan de dag leggen. Het proactief aanbieden van klantgerichte oplossingen is de eerste stap in de ontwikkeling van een langtermijnsamenwerking met de klant. Business Development Manager Wim Raes licht toe.
Douane admin

Gosselin ontzorgt zijn klanten ook inzake douaneadministratie

De douanewetgeving oogt bijzonder complex en wijzigt onafgebroken. Weinig import- en exportbedrijven hebben de nodige expertise in huis om alle formaliteiten correct af te handelen. Gosselin-klanten kunnen hiervoor een beroep doen op de afdeling douaneadministratie. Als AEO-gecertificeerd douaneagentschap begeleiden Bert Lenaerts en zijn team hen bij alle aspecten.