New mobile port crane moves on ponton over Albertkanaal

Nieuwe kraan verhuist

Nieuwe havenkraan verhuist over het water naar permanente positie

Op 16 juni zal Gosselin Logistics de kraan naar haar nieuwe plaats op de container terminal verhuizen over het water. Hiervoor doen ze beroep op VICTROL – Heavy & RORO Pontons die een ponton zullen aanleveren om beide kranen over het Albertkanaal te vervoeren. Gosselin verwacht dat deze position switch met de oude kraan de hele dag in beslag zal nemen en gaan ’s ochtends al vroeg van start.

De stalen reus werd op maandag 3 mei in stukken via de binnenvaart geleverd. Sindsdien heeft Gosselin Logistics samen met enkele specialisten van Konecranes Germany en Sarens onafgebroken gewerkt om de nieuwe kraan te assembleren. Na enkele dagen van zware testen met containers en het liften van andere ballasten werd de kraan goedgekeurd voor gebruik.
Neem zeker eens een kijkje op het Gosselin Youtube kanaal om de indrukwekkende beelden te bekijken van:

Aankomst en opbouw van de nieuwe mobiele havenkraan.
Verhuis beide kranen over het Albertkanaal

 

 

Location switch mobile port cranes

De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is daarom uitermate geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan is een rechtstreeks gevolg van de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin. “We zetten in op de binnenvaart en op multimodale oplossingen om de druk op onze (lokale) wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen,” aldus Marc Smet, CEO van Gosselin Group.

Over Gosselin

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Binnenvaart voor transport kisten

Inland navigation gaining in importance

Gosselin often transports crates for the moving division from Deurne to the Left Bank and vice versa; since both storage areas are located on the same side of the water, the idea arose to arrange this part of the transport by inland navigation. Up to now, this has resulted in 82 fewer trucks on the roads around Antwerp and an appealing reduction in CO2 emissions.
Art move Arne Quinze

Moving art can become a masterpiece

Artist Arne Quinze contacted Gosselin to move several large sculptures to the international exposition that is being held in Jebel Ali (Dubai). A total of six containers will be required for the move.
Gosselin port crane

Port logistics at Gosselin Logistics: smooth sailing guaranteed

As far as port logistics is concerned, Gosselin Logistics keeps growing. The location, infrastructure and necessary investments ensure that as a client, you can continue to benefit from a variety of services and flexible solutions.