New mobile port crane moves on ponton over Albertkanaal

Nieuwe kraan verhuist

Nieuwe havenkraan verhuist over het water naar permanente positie

Op 16 juni zal Gosselin Logistics de kraan naar haar nieuwe plaats op de container terminal verhuizen over het water. Hiervoor doen ze beroep op VICTROL – Heavy & RORO Pontons die een ponton zullen aanleveren om beide kranen over het Albertkanaal te vervoeren. Gosselin verwacht dat deze position switch met de oude kraan de hele dag in beslag zal nemen en gaan ’s ochtends al vroeg van start.

De stalen reus werd op maandag 3 mei in stukken via de binnenvaart geleverd. Sindsdien heeft Gosselin Logistics samen met enkele specialisten van Konecranes Germany en Sarens onafgebroken gewerkt om de nieuwe kraan te assembleren. Na enkele dagen van zware testen met containers en het liften van andere ballasten werd de kraan goedgekeurd voor gebruik.
Neem zeker eens een kijkje op het Gosselin Youtube kanaal om de indrukwekkende beelden te bekijken van:

Aankomst en opbouw van de nieuwe mobiele havenkraan.
Verhuis beide kranen over het Albertkanaal

 

 

Location switch mobile port cranes

De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is daarom uitermate geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan is een rechtstreeks gevolg van de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin. “We zetten in op de binnenvaart en op multimodale oplossingen om de druk op onze (lokale) wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen,” aldus Marc Smet, CEO van Gosselin Group.

Over Gosselin

Gosselin werd opgericht in 1930 en telt vandaag meer dan 800 werknemers die meer dan 300 miljoen euro omzet genereren. Het hoofdkwartier van Gosselin ligt aan het Albertkanaal in Deurne, waar de containerterminal de Port of Antwerp Bruges en de haven van Rotterdam verbindt met het Europese achterland. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen en is sterk vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Caucasus, Centraal Azië en China. De Gosselin Group bestaat uit twee divisies: Gosselin Moving en Gosselin Logistics.

Gosselin Logistics levert logistieke diensten voor bedrijven: met activiteiten gaande van expeditie, magazijnopslag en containerbehandeling tot industriële logistieke projecten voor zware machines en volledige fabrieken.

Warehousing

Warehousing that gives you peace of mind

Is your current warehousing partner the right one for you? Have you ever considered which type of warehouse and location can offer your business added value? A warehouse that is the perfect response to your needs, and offers a few very strong benefits besides. Sounds pretty good, doesn’t it?
Arne Quinze art move

Transporting colossal works of art is right up Gosselin’s alley

This is the third time Arne Quinze has joined forces with Gosselin Group’s Industrial Projects business unit for an overseas art project.
Intermodal cargo solutions

Gosselin, your one-stop-shop for intermodal cargo solutions

When putting in a request for the transport of crates from the Netherlands to Gosselin in Belgium, the Heavy team discovered that the cargo was too large for regular road transport. No worries! When faced with a logistics problem, Gosselin will always find a solution. This also means the customer only has to contact one company to handle all of the different steps in the supply chain.