Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Gosselin ontzorgt zijn klanten ook inzake douaneadministratie

De douanewetgeving oogt bijzonder complex en wijzigt onafgebroken. Weinig import- en exportbedrijven hebben de nodige expertise in huis om alle formaliteiten correct af te handelen. Gosselin-klanten kunnen hiervoor een beroep doen op de afdeling douaneadministratie. Als AEO-gecertificeerd douaneagentschap begeleiden Bert Lenaerts en zijn team hen bij alle aspecten.

(written by KMOinsider)

Expert expeditie en douane in de logistiek Bert Lenaerts, is al twaalf jaar actief bij Gosselin. Samen met zijn 15-koppige team handelt staat hij in voor de douaneadministratie van de volledige organisatie, en ook van bepaalde klanten die gebruik maken van de Gosselin-services. Als vrij grote douanevertegenwoordiger in de Antwerpse haven beheersen zij alle aspecten van het vak.

Expertise in douaneadministratie

Alle goederen die de EU binnenkomen of verlaten, zijn onderhevig aan douaneformaliteiten. De wetgeving rond btw en invoerrechten is bijzonder complex. “Wij hebben in ons vakgebied behoorlijk wat expertise in huis,” vertelt Bert Lenaerts niet zonder trots. “Verschillende declaranten kunnen ondertussen terugblikken op heel wat jaren ervaring. Wij kennen het spreekwoordelijke klappen van de zweep.” Die knowhow hangt vanzelfsprekend voor een stuk nauw samen met de specifieke activiteiten van Gosselin. Naast de ‘courante’ douaneadministratie ligt de focus dus onder meer op verhuizingen, militaire en diplomatieke verzendingen.

Douane administratie
Vinger aan de pols

Bert maakt deel uit van verschillende douanewerkgroepen (van VOKA, de expediteursorganisatie Forward…) en volgt eveneens het Nationaal Forum op. Verder is hij ook nog Customer Program Manager bij Portilog, dat havengeboden en logistieke opleidingen organiseert. “Via al die netwerkactiviteiten hou ik de vinger aan de pols van het douanelandschap. Zo blijven ik en mijn team voortdurend up-to-date, want de reglementering verandert met de regelmaat van een klok.” En dat bijblijven is een belangrijk gegeven, want de douanevertegenwoordiger vormt een schakel tussen de verzender/ontvanger van de goederen en de douane. Hij kan de klant heel wat hoofdbrekens (en boetes) besparen.

Een deel van de totaaloplossing

Dat betekent meteen ook dat Gosselin-klanten een streepje voor hebben. Wie een beroep doet op de 360° logistieke dienstverlener voor forwarding, warehousing, terminal operations en transport solutions, kan ook profiteren van de hoogstaande én snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Het staat import- en exportbedrijven vrij dit zelf te doen, maar dan riskeren ze dat ze kansen om te besparen laten liggen. “Op jaarbasis leiden wij zowat 60.000 aangiftes in goede banen. Ik druk mijn team daarbij op het hart dat wij actief zijn in een dienstverlenende sector. Ik zie het steeds meer als onze taak om klanten op de hoogte te houden van de veranderingen in de materie en hen met raad en daad bij te staan. Wanneer wij alle codes van een aangifte correct invullen, vermijdt de klant niet alleen sancties, maar ook het risico op te veel btw en rechten betalen,” besluit Bert.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw douaneadministratie? Ook hiervoor kan je bij de 360° logistieke dienstverlener Gosselin terecht. Aarzel niet: neem contact met ons op.

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 800 that generates more than 350 million euros in turnover. 

Antwerp Cargo Movers acquisition

Gosselin Group continues growth trajectory with the acquisition of Antwerp Cargo Movers

Antwerp Cargo Movers, a fast-growing and successful company from Antwerp, can now call off its search for a new shareholder. They found the perfect partner to support their growth ambitions in the Gosselin Group, whose 90 years of experience in the logistics sector played a major role in this decision.
Two cranes on terminal

Two cranes guarantee continuity

Now that the container terminal is complete, the Logistics team arranged for the old crane to be returned to its original location. This will enable Gosselin to guarantee continuity, and work even faster.
Account executive project logistics

Project Logistics met net die extra troef

Een uitgebreid takenpakket gaande van verschillende lange projecten, tot korte transporten. Een job waarbij je zowel intern als extern veel contacten legt, en waar geen enkele opdracht hetzelfde is. Waar je de ene dag achter de computer zit en de andere met je helm en veiligheidskleding op de kade staat. Dat is wat Yuliya doet nu ze aan de slag is als account executive binnen Industrial Projects.