Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Gosselin Event & Auction Logistics staat voor totale ontzorging

Gosselin wil de klantenkring een complete logistieke dienstverlening aanbieden. Event Logistics en Auction Logistics zijn twee van de jongste telgen in het aanbod. De eerste focust op het logistieke verhaal achter grote evenementen en festivals. De tweede beantwoordt aan de behoeften van opkopers, verkopers en online-veilingen. Business Development Manager Patrick Puts geeft tekst en uitleg.

(written by KMOinsider)

Een twintigtal jaar geleden waren veilingen van inboedels van bedrijven vooral een lokaal gegeven. Een onderneming vernieuwde zijn machinepark, verhuisde of ging overkop, en de kavels werden in een plaatselijk zaaltje per opbod verkocht aan geïnteresseerde ondernemers uit de regio. “De komst van het internet veranderde alles,” aldus Patrick. “Ondernemers laten de verkoop vandaag over aan een online-veilinghuis en spreken zo een breed internationaal publiek aan. De kopers kunnen op hun beurt kiezen uit een veel ruimer aanbod.” Vervolgens is het zaak de waren vlot op hun bestemming te krijgen. Een kolfje naar de hand van Gosselin.

Patrick Puts
Een one-stop-shop voor Auction Logistics

Het ontzorgen van klanten rond alles wat met logistiek te maken heeft, dat is de corebusiness van Gosselin. Het aanbieden van Auction Logistics ligt volledig in de lijn van deze filosofie. Kopers speuren de internationale veilingen af, maar een aankoop vormt pas een eerste stap. Soms is het nodig materiaal te verpakken of machines te demonteren. Er komen hoe dan ook douaneformaliteiten bij kijken, transport vanuit locaties overal ter wereld en vervolgens de opslag in magazijnen. Dat alles komt met een prijskaartje en dus vragen klanten bepaalde garanties. “Gosselin kan terugvallen op een jarenlange ervaring in al deze elementen. Daarom doen Belgische en Nederlandse veilinghuizen een beroep op onze expertise voor de volledige logistieke keten,” verduidelijkt Patrick.

Waarom kiezen voor Gosselin?

Die ‘one-stop-shop’-benadering voor Auction Logistics biedt vele voordelen. De klant hoeft niet apart te onderhandelen met een verpakkingsbedrijf, een transportbedrijf, een demontagebedrijf… Via een enkel contact kan hij de volledige operatie regelen, met inbegrip van alle formaliteiten. “Gosselin heeft de ervaring, de reputatie én de reputatie van een betrouwbare logistieke partner. Wij kunnen vrijwel elke lading transporteren overzee of via wegtransport. Het demonteren van machines gebeurt volgens de regels der kunst. We regelen de douaneadministratie en stellen opslagruimte ter beschikking op strategische locaties aan het water. Kortom, de klant kan op zijn beide oren slapen. Wij leggen alle puzzelstukjes op de juiste plaats en bieden kwaliteit tegen een marktconforme prijs.”

Event en auction logistics
Auction Logistics en Event Logistics: verwante activiteiten

Achter elk groot event, concert en festival gaat een grote logistieke operatie schuil. Patrick kent ook op dit gebied het klappen van de zweep: “Dergelijke eventlocaties opbouwen verloopt via een draaiboek. Dat vermeldt wanneer je het terrein mag betreden, wat je allemaal moet aanvoeren (containers, podiumelementen, audiovisuele apparatuur, tenten, sanitair, noem maar op) en wanneer alles weer weg moet zijn. Net zoals bij Auction Logistics ontzorgen we onze klanten in deze sector met Event Logistics. Wij zijn het single point of contact dat alles in goede banen leidt.” De referenties van Gosselin spreken boekdelen. Tomorrowland, Rammstein en André Rieu zijn slechts enkele van de meest opvallende namen in het orderboekje.

Wens je volledige ontzorging op het gebied van Auction Logistics of Event Logistics? Wil je graag meer vernemen over het aanbod van Gosselin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 800 that generates more than 350 million euros in turnover. 

Opwaardering Albertkanaal

Nog meer inzetten op binnenvaart

De opwaardering van het Albertkanaal is bijna voltooid. De ophoging van de bruggen en verbreding van het kanaal zorgen dat vierlaags containervaart voor DV containers voortaan mogelijk wordt. Ook voor Gosselin is dit goed nieuws aangezien Logistics zwaar inzet op de binnenvaart als transportmiddel.
Wood storage

Gosselin Logistics offers quick storage solution

Antwerp Cargo Movers, recently acquired by Gosselin, needed an urgent solution to store 900 cubic meters of wood for their customer. Gosselin and Pasec Port came to their aid, resulting in an efficient collaboration between all three companies.
Prime Forest, Treecraft, Solid Doors & Gosselin

With a smiling face

Just before the end of the year 2023, a delightful gift falls from the sky for Prime Forest, Treecraft, Solid Doors, and Gosselin. A splendid collaboration between the companies has been formalized. In the coming years, the enterprises of Treecraft, Prime Forest, and Solid Doors will collaborate with Gosselin to ensure the smooth flow of various logistical processes.