Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Gosselin Event & Auction Logistics staat voor totale ontzorging

Gosselin wil de klantenkring een complete logistieke dienstverlening aanbieden. Event Logistics en Auction Logistics zijn twee van de jongste telgen in het aanbod. De eerste focust op het logistieke verhaal achter grote evenementen en festivals. De tweede beantwoordt aan de behoeften van opkopers, verkopers en online-veilingen. Business Development Manager Patrick Puts geeft tekst en uitleg.

(written by KMOinsider)

Een twintigtal jaar geleden waren veilingen van inboedels van bedrijven vooral een lokaal gegeven. Een onderneming vernieuwde zijn machinepark, verhuisde of ging overkop, en de kavels werden in een plaatselijk zaaltje per opbod verkocht aan geïnteresseerde ondernemers uit de regio. “De komst van het internet veranderde alles,” aldus Patrick. “Ondernemers laten de verkoop vandaag over aan een online-veilinghuis en spreken zo een breed internationaal publiek aan. De kopers kunnen op hun beurt kiezen uit een veel ruimer aanbod.” Vervolgens is het zaak de waren vlot op hun bestemming te krijgen. Een kolfje naar de hand van Gosselin.

Patrick Puts
Een one-stop-shop voor Auction Logistics

Het ontzorgen van klanten rond alles wat met logistiek te maken heeft, dat is de corebusiness van Gosselin. Het aanbieden van Auction Logistics ligt volledig in de lijn van deze filosofie. Kopers speuren de internationale veilingen af, maar een aankoop vormt pas een eerste stap. Soms is het nodig materiaal te verpakken of machines te demonteren. Er komen hoe dan ook douaneformaliteiten bij kijken, transport vanuit locaties overal ter wereld en vervolgens de opslag in magazijnen. Dat alles komt met een prijskaartje en dus vragen klanten bepaalde garanties. “Gosselin kan terugvallen op een jarenlange ervaring in al deze elementen. Daarom doen Belgische en Nederlandse veilinghuizen een beroep op onze expertise voor de volledige logistieke keten,” verduidelijkt Patrick.

Waarom kiezen voor Gosselin?

Die ‘one-stop-shop’-benadering voor Auction Logistics biedt vele voordelen. De klant hoeft niet apart te onderhandelen met een verpakkingsbedrijf, een transportbedrijf, een demontagebedrijf… Via een enkel contact kan hij de volledige operatie regelen, met inbegrip van alle formaliteiten. “Gosselin heeft de ervaring, de reputatie én de reputatie van een betrouwbare logistieke partner. Wij kunnen vrijwel elke lading transporteren overzee of via wegtransport. Het demonteren van machines gebeurt volgens de regels der kunst. We regelen de douaneadministratie en stellen opslagruimte ter beschikking op strategische locaties aan het water. Kortom, de klant kan op zijn beide oren slapen. Wij leggen alle puzzelstukjes op de juiste plaats en bieden kwaliteit tegen een marktconforme prijs.”

Event en auction logistics
Auction Logistics en Event Logistics: verwante activiteiten

Achter elk groot event, concert en festival gaat een grote logistieke operatie schuil. Patrick kent ook op dit gebied het klappen van de zweep: “Dergelijke eventlocaties opbouwen verloopt via een draaiboek. Dat vermeldt wanneer je het terrein mag betreden, wat je allemaal moet aanvoeren (containers, podiumelementen, audiovisuele apparatuur, tenten, sanitair, noem maar op) en wanneer alles weer weg moet zijn. Net zoals bij Auction Logistics ontzorgen we onze klanten in deze sector met Event Logistics. Wij zijn het single point of contact dat alles in goede banen leidt.” De referenties van Gosselin spreken boekdelen. Tomorrowland, Rammstein en André Rieu zijn slechts enkele van de meest opvallende namen in het orderboekje.

Wens je volledige ontzorging op het gebied van Auction Logistics of Event Logistics? Wil je graag meer vernemen over het aanbod van Gosselin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 800 that generates more than 350 million euros in turnover. 

Antwerp Cargo Movers acquisition

Gosselin Group continues growth trajectory with the acquisition of Antwerp Cargo Movers

Antwerp Cargo Movers, a fast-growing and successful company from Antwerp, can now call off its search for a new shareholder. They found the perfect partner to support their growth ambitions in the Gosselin Group, whose 90 years of experience in the logistics sector played a major role in this decision.
Two cranes on terminal

Two cranes guarantee continuity

Now that the container terminal is complete, the Logistics team arranged for the old crane to be returned to its original location. This will enable Gosselin to guarantee continuity, and work even faster.
Account executive project logistics

Project Logistics met net die extra troef

Een uitgebreid takenpakket gaande van verschillende lange projecten, tot korte transporten. Een job waarbij je zowel intern als extern veel contacten legt, en waar geen enkele opdracht hetzelfde is. Waar je de ene dag achter de computer zit en de andere met je helm en veiligheidskleding op de kade staat. Dat is wat Yuliya doet nu ze aan de slag is als account executive binnen Industrial Projects.