Gosselin Logistics news

Welcome to our news section

Flexibiliteit zit Gosselin in het bloed

Om commercieel succesvol te zijn, moet een onderneming de nodige flexibiliteit aan de dag leggen. Het proactief aanbieden van klantgerichte oplossingen is de eerste stap in de ontwikkeling van een langtermijnsamenwerking met de klant. Business Development Manager Wim Raes licht toe.

(written by KMOinsider)

In alle geledingen van Gosselin voel je de wil om de klant tegemoet te komen in zijn logistieke vragen. De onderneming koppelt een grootschalige structuur aan een grote zin voor flexibiliteit. Wanneer een trucker verwittigt dat hij in de file staat en iets later op de terminal zal toekomen, staat hij niet voor een gesloten balie en kan hij alsnog laden of lossen. Die zin voor dienstverlening is een evidentie doorheen de volledige organisatie, bevestigt Wim Raes.

Watergebonden logistiek

De Business Development Manager komt dagelijks in contact met de aankoopverantwoordelijken van tal van klanten. Hij heeft een goed beeld van hun logistieke infrastructuur. Op basis daarvan bekijkt hij waar de organisatie meerwaarde kan bieden. “Binnen Gosselin zet ik mee de commerciële koers uit die we varen. We merken bij onze klanten dat de vraag naar klantgerichte oplossingen voor duurzame logistiek steeds luider klinkt. Vanuit die insteek focussen we momenteel heel sterk op watergebonden activiteiten.” Wim onderstreept het potentieel van de terminal aan het kanaal en magazijnen dicht bij de Antwerpse haven. Die locatie opent heel wat perspectieven voor bedrijven die uitkijken naar meer flexibiliteit.

Wim Raes
Analyse van de performance

“Wij bekijken voortdurend hoe we elke schakel van de supply chain kunnen optimaliseren, vervolgt Wim. “We maken een grondige analyse van de performance en gaan regelmatig in overleg met de klant om de geleverde prestaties te evalueren. De feedback van de klant helpt ons om verbeterpunten op te sporen en de logistieke operaties te optimaliseren. Goede interne én externe communicatie is de sleutel tot een samenwerking op de langere termijn. Flexibiliteit gaat samen met verantwoordelijkheid.”

Operationele én klantgerichte flexibiliteit

Je kan je als logistieke speler flexibel opstellen op operationeel gebied. Gosselin voegt evenwel nog een klantgerichte dimensie toe aan het begrip. “Wij passen ons aanbod aan in functie van de reële behoeften op het terrein. Gosselin investeert sterk in mensen en in middelen. Dat omvat bijvoorbeeld ook de uitbreiding van ons ITS-team, dat ons de tools aanreikt om optimale communicatie te garanderen.” Wim grijpt nogmaals terug naar het thema duurzaamheid om zijn punt te staven: “We bieden duurzame logistieke oplossingen aan en zetten daarbij sterk in op binnenvaart. Onze strategische investeringen aan het Albertkanaal, waar wij een splinternieuw magazijn bouwen naast de Gosselin-containerterminal in Deurne, en de watergebonden site in Genk kaderen in die filosofie. Meer cargo op binnenvaartschepen betekent minder vrachtwagens op de weg en de CO2-uitstoot beperken.”

Gosselin heeft klantgerichte flexibiliteit hoog in het vaandel. Het aanbieden van duurzame logistieke oplossingen maakt deel uit van het aanbod. Meer weten? Neem contact met ons op

About Gosselin Logistics

Gosselin Logistics is a leading provider of logistics services. With activities ranging from terminal operations, forwarding and warehouse storage to customs formalities Gosselin Logistics can offer its customers a constant supply chain. Heavy-Gosselin is a division of Gosselin Logistics specialized in industrial projects.  

Gosselin Logistics is a division of the Gosselin Group that has its headquarters in Antwerp, Belgium. The company was founded in 1930 and employs a staff of 800 that generates more than 350 million euros in turnover. 

Wood storage

Gosselin Logistics offers quick storage solution

Antwerp Cargo Movers, recently acquired by Gosselin, needed an urgent solution to store 900 cubic meters of wood for their customer. Gosselin and Pasec Port came to their aid, resulting in an efficient collaboration between all three companies.
Prime Forest, Treecraft, Solid Doors & Gosselin

With a smiling face

Just before the end of the year 2023, a delightful gift falls from the sky for Prime Forest, Treecraft, Solid Doors, and Gosselin. A splendid collaboration between the companies has been formalized. In the coming years, the enterprises of Treecraft, Prime Forest, and Solid Doors will collaborate with Gosselin to ensure the smooth flow of various logistical processes.
Prime Forest, Treecraft, Solid Doors & Gosselin

Met de glimlach op het gezicht

Net voor de eindejaarsperiode van 2023 valt er voor Prime Forest, Treecraft, Solid Doors én Gosselin nog een heerlijk geschenk uit de lucht. Een pracht van een samenwerking tussen de ondernemingen werd immers bekrachtigd. De komende jaren zullen de ondernemingen van Treecraft, Prime Forest en Solid Doors samenwerken met Gosselin om de diverse logistieke stromen tot in de puntjes te laten verlopen.